Júl 20 2012

Webmarketing

Keresőoptimalizálás 2018-ban

Tudja Ön, hogy:

  • hogyan szerezzen sok-sok minőségi látogatót weboldalára?
  • mi az a google keresőoptimalizálás lényege, célja?
  • milyen a keresőbarát weboldal?
  • mi az a SEO? –  (Search Engine Optimisation)
  • mi a különbség a keresőmarketing és a keresőoptimalizálás között?
  • mi az a konverzió optimalizálás?
  • hogyan előzze meg versenytársait az Interneten?
  • hogyan találja meg bárki, bármikor weblapját?

Oldalainkat olvasva számos információhoz juthat. Az új látogatottság és online jelenlét témákban indított weblap kimondott célja a tájékoztatás mellett a figyelemfelkeltés és igénykeltés.

Az apentium nem hirdeti keresőoptimalizálás szolgáltatását a google szponzorált (fizetős) adwords rendszerében. Nem azért, mert nem szán rá forrásokat. Aki ilyen szolgáltatást kínál, attól elvárható, hogy jól szerepeljen a természetes találatok között.

Google SEO – Látogatottságnövelés

Tapasztalataink szerint egyre több weboldal, weblap tulajdonos ismeri fel az online látogatottságnövelés módszereinek megismerésének szükségességét és szeretnének tartós sikereket elérni.

Így az apentium munkatársai úgy döntöttek, hogy egy új, informatív honlap elkészítésével és folyamatos bővítésével bőséges háttér-információt, praktikus tanácsokat szolgáltat a keresőre optimalizálás téma iránt érdeklődőknek.

Használja ki Ön is az Internet kínálta online megjelenési lehetőségeket és profitáljon a hatékonyan működő, informatív és eladni képes honlap segítségével – ismerje meg a keresőoptimalizálás nyújtotta lehetőségeket.

Az online megjelenés kulcsa 2013-ban továbbra is a hatékony google keresőoptimalizálás.

Google penguin

2013 május 22-én a google mérnökei újabb csapást mértek a spammerekre. Régen várt változások eredményeként sok weboldal vesztette el látogatóinak jelentős részét. Az úgynevezett unnatural link penalty vagyis a nem természetes linkek sok fejfájást okoznak a seo társadalomban – nem világos teljesen, mit is gondol a google nem természetesnek – hiszen a linkek nagy része valamilyen célzott link építés eredménye.

Az ördög most is a részletekben rejlik: a mély-linkelés minőségét kell alaposabban megvizsgálni. Több iparág is alapjaiban rengett meg – ilyen például a pénzügyi szolgáltatások vagy a kaszinós affiliate oldalak tömkelege.

A katalógus vagyis directory oldalak egy része kapott a lehetőségen már 2012-ben is, amikor sok webmester kapott unnatural link warning-ot a pingvin első megjelenésekor. Sokan legalább annyi pénzt kérnek az adminisztrációért (link-törlés) mint a linkek felvételéért, sőt láttunk olyan esetet is, ahol a pofátlanság határát súrolta a link eltávolítási kérelemre adott válaszban megjelölt összeg.

Szerencsére van megoldás a kéretlen vagy ártalmas linkek kizárására, melyeknél nem tudjuk elérni  a webmestert:  a disavow tool-t erre a célra ajánlja a google webspam team. Lényegében elmondható, hogy a google elvárja, hogy akik link építéssel próbáltak előbbre kerülni a találatok között, tehát manipulálták a a google rangsorolását, legyenek kedvesek ezután gondozni a linkjeiket és tegyenek meg mindent a rossz linkek eltávolításra vagy kérjenek felülvizsgálatot a google webmater tools felületén.

Minél kevesebb a link, annál gyorsabban, könnyebben lehet egy oldalt megtisztítani a rossz linkektől.

Nem minden link származik tervezett link kampányból. Partnereink közül például a livecasinodirect.com igencsak kompetitív témában (free slots, gambling), ahol igen gyakori a webspam, .edu site-okra való betörés és egyéb technikák alkalmazása a rövidtávú célok elérése érdekében – egyik ügyfelünk rossz linkjei a konkurencia negative seo kampányának eredményeként jelentkeztek – nem hagyva más választást, mint a disavow eszköz használatát – hiszen a legtöbb esetben a webmesterek nem elérhetőek, mert: vagy betörtek az oldalukra és helyeztek el ártalmas kódokat is egyben (legtöbbször elhagyott, használaton kívüli oldalak) vagy nincs igazi gazdája a tartalomnak – pld ingyenes domainokon vezetett blogok, weboldalak esetén.

 

WordPress Themes